Arta de a face Optica Medicala

ai grija de vederea copilului tau ! Cabinetul Oftalmologic de la OPTICA CENTER PIATRA NEAMT TE POATE AJUTA

CABINET OFTALMOLOGIE COMPUTERIZATA

Copilul tau sta cu fata foarte aproape de carte sau de caiet? Strange pleoapele atunci cand se uita la televizor ori se freaca frecvent la ochi? Are nevoie neaparat de o Consultatie Oftalmologica!

E destul de greu ca parinte sa-ti dai seama daca un copil are nevoie de control oftalmologic, pentru ca el nu se va plange niciodata ca nu vede bine. Ar trebui sa deduci insa ca e ceva in neregula atunci cand spune ca il doare capul sau strange ochii ca sa vada un lucru aflat la distanta. Uneori, copiii care au tulburari de vedere evita sa joace tenis, volei sau fotbal, pentru ca pur si simplu nu vad bine mingea. Mai mult, stau aproape de televizor, iar cand scriu sau cand citesc tin fata foarte aproape de caiet ori de carte.

Ca sa poti trata la timp orice problema oftalmologica a copilului, iti spunem care sunt cele mai frecvente dintre ele, cum le recunosti si care sunt riscurile la care este expus cel mic in fiecare caz :

Miopia il impiedica pe cel mic sa vada bine obiectele aflate la distanta. Aceasta afectiune e mai frecventa la copiii care au cazuri de miopie in familie si apare la cei mari ori la adolescenti. Necorectata cu ochelari de vedere cu lentile divergente (cu minus), miopia se agraveaza de la an la an.

Strabismul este o tulburare Oftalmologica usor de depistat, pentru ca ochii copilului nu privesc in aceeasi directie. Imaginea este dubla, iar in timp, ochiul sanatos este suprasolicitat. Pe langa dezavantajele estetice, boala slabeste foarte mult vederea celor mici. Problema poate fi corectata doar pana la circa sase ani. Uneori sunt suficienti ochelarii de vedere.

Hipermetropia provoaca dureri de cap si de ochi, iar obiectele aflate in apropiere nu pot fi vazute bine, in timp ce vederea la distanta este clara. Si aceasta poate fi o mostenire de familie si poate aparea chiar de la nastere. Se corecteaza cu ochelari de vedere sau cu lentile de contact.

Astigmatismul distorsioneaza doar o parte dintre liniile din campul vizual si poate aparea la nastere sau odata cu miopia ori hipermetropia. Boala nu se agraveaza, dar nici nu se vindeca. Poate fi depistata de Medicul nostru Oftalmolog si corectata cu ochelari cu lentile speciale, cilindrice.

Primul control oftalmologic

Prima consultatie oftalmologica se efectueaza chiar la nastere, pentru depistarea precoce a cataractei sau a glaucomului congenital. Urmatorul Control Oftalmologic trebuie facut la varsta de 3 ani, pentru a fi descoperite eventualele tulburari de vedere obisnuite. Vederea copilului trebuie testata apoi regulat, in primii ani de scoala, chiar daca aparent nu are probleme, pentru a-i putea fi corectata imediat orice tulburare.

Cabinet Oftalmologie-Optica Center® Piatra Neamt

NOU !!! Ochelari de soare cu lentile polarizante , pentru copii de la 0 luni la 12 ani

Foarte chic, cu rame si brate moi rezistente la socuri si avand forme rotunjite, ochelarii de soare protejeaza copilul in zilele insorite atat de vara cat si de iarna, atunci cand mergeti in parc la plimbare sau in vacanta. Ochelarii de soare sunt fabricati din materiale non toxice si non alergice , in conformitate cu standardele europene, ofera protectie ridicata impotriva razelor ultraviolete .

LINKURI